In onze reeks: “Waarom vastgoed kopen in Spanje met een advocaat of consultant? Daarom!” is dit het eerste verhaal dat we gaan delen. Het verhaal is waargebeurd, enkel de namen van de betrokken personen werden aangepast.

Paul en Nadine zijn hardwerkende zelfstandigen uit België die op zoek zijn naar een huisje voor hun gezin aan de kust van Tenerife. Hun voorkeur gaat uit naar de rustigere kustgemeentes, dus ze zoeken een woning aan de Oostkust en nemen contact op met een wereldwijd gerenommeerd makelaarskantoor.

Na tal van bezichtigingen worden Paul en Nadine uiteindelijk verliefd op een charmante woning in een klein kustdorpje waar de tijd is stil blijven staan. Er volgt een overeenkomst met de eigenaar wat de aankoopprijs betreft, en daarna gaat het makelaarskantoor over tot de opmaak van de aan- en verkoopbelofte. Dit is het wettelijk bindend contract tussen de verkoper en de koper waarin alle voorwaarden van de aankoop van het vastgoed opgenomen worden. Vooraleer Paul en Nadine overgaan tot het ondertekenen van dit contract, nemen zij contact op met Seb Leeson & Co die hen als onafhankelijke consulent gaat bijstaan bij hun nakende aankoop. Geen slechte keuze, zo zal blijken!

De aan- en verkoopbelofte, dewelke werd opgemaakt door de advocaat van het gerenommeerde makelaarskantoor wordt door de onafhankelijke consulent minutieus onder de loep genomen. Tijdens het nazicht valt op dat het kadastraal refertenummer in het contract niet overeenkomt met de eigenlijke woning die Paul en Nadine willen kopen, maar met het braakliggend terrein ernaast gelegen. Het braakliggend terrein vertegenwoordigt echter een waarde die tien maal kleiner is dan de woning die Paul en Nadine willen kopen. Doch de prijs in het contract is wel degelijk deze van de woning…

De makelaar laat weten dat volgens hem alles wettelijk in orde is en er geen fouten in het contract staan. Na aandringen van Seb Leeson & Co kijkt de makelaar zijn contract nogmaals na en komt hij tot het besef dat er inderdaad een fout gemaakt is die de kopers een hoop ellende had kunnen bezorgen. In het wettelijk bindende contract dat Paul en Nadine zouden ondertekenen voor de aankoop van de woning, staan echter alle gegevens in van het braakliggende terrein, dat 10 maal minder waard is. Officieel zouden Paul en Nadine dus een stuk terrein kopen voor de prijs van een huis!

Alle fouten worden uit het contract gehaald, Seb Leeson & Co geeft groen licht en Paul en Nadine over gaan tot de aankoop. De eigenlijke verkoop verloopt vlot dankzij de goede samenwerking van het makelaarskantoor met Seb Leeson & Co. Paul en Nadine kunnen uiteindelijk genieten van hun gezellige woning aan de kust en kunnen op beide oren slapen dat alles correct verlopen is. Eind goed, al goed!

Waarom vastgoed kopen in Spanje met een advocaat of consultant? Daarom! Lees de getuigenissen van onze klanten hier.