IBI 2021: Twee belangrijke punten voor de IBI 2021.

Het is midden mei, en dit betekent dat het weer tijd is om de jaarlijkse “Impuesto sobre los Bienes Inmuebles” te betalen in Spanje, oftewel de grondlasten/Kadastraal Inkomen. Voor velen gebeurt dit automatisch door middel van een domiciliëring op uw bankrekening, sommigen verkiezen nog steeds van het zelf te gaan betalen aan de bank. Hoe het ook weze, twee belangrijke zaken voor dit jaar 2021:

  1. De normale periode van medio mei tot medio juli waarbij de Spaanse diensten deze IBI 2021 belasting rechtstreeks innen op uw bankrekening is in vele gemeentes verlegd naar na de zomer, september of oktober of zelfs november. Schrik dus niet als het er voor de vakantie periode nog niet van uw rekening verdwenen is, dit is normaal.
  2. Verschillende gemeenten zijn dit jaar ook begonnen met het mailen van het IBI 2021 document aan de belastingplichtige. Wat ons betreft alvast een goede zet, maar lees de mail dus aandachtig, want als u een domiciliëring actief hebt, dient u niets te doen en zal het nog steeds automatisch van uw bankrekening betaald worden, ergens in de tweede helft van dit jaar!