Net zoals in België zal u rekening moeten houden met de extra kosten bij aankoop van vastgoed in Tenerife. Maar eerst het goede nieuws: de extra kosten zijn beduidend lager in Tenerife dan in België!

Welke zijn de extra kosten bij aankoop van vastgoed in Tenerife, behalve de verkoopprijs?

NOTARIS

De meest voor de hand liggende extra kost bij aankoop van vastgoed zijn de notariskosten. De notariskosten in Tenerife zijn een heel stuk lager dan deze in België. De notariskosten worden berekend naar rato van uw aankoopbedrag, dus hoe duurder uw aankoop hoe meer de notaris zal kosten. Andere factoren  zijn afhankelijk van het bestaan van een hypothecair krediet (lening) en of er speciale zaken aan te pas komen zoals vruchtgebruik enz. U kan rekenen op een €1.100 aan notariskosten voor een gemiddelde aankoop van een buitenverblijf in Tenerife. Een exacte berekening kan u dus niet op voorhand krijgen.

REGISTRATIERECHTEN

Uw aankoop zal geregistreerd dienen te worden in het Register der Eigendommen. Hiervoor betaalt u registratierechten. De registratierechten zijn niet echt kostelijk dus reken hiervoor op een gemiddelde van €600, wederom in functie van de aankoopwaarde van uw vastgoed.

TAKSEN

De grootste kost bij aankoop van vastgoed in Tenerife is de aankooptaks. Op de Canarische Eilanden is de ITP, zijnde de taks op overdracht van patrimonium, vastgelegd op 6,5% van het aankoopbedrag. Dit dient binnen de 30 dagen na ondertekening bij de notaris betaald te worden.

Indien u een nieuwbouw koopt zal er nog 1% extra bovenop de 6,5% bijgeteld worden.

BEGELEIDINGSKOSTEN

Laat u bijstaan en begeleiden bij uw aankoop in Tenerife door een onafhankelijke partij. Een advocaat of een vastgoedconsultant is nodig om uw aankoop op een vlotte en juiste manier af te handelen. Bij Seb Leeson & Co zit u alvast goed! Afhankelijk van de dienstverlener en de soort dienstverlening, moet u rekenen op een paar honderd tot een paar duizend euro’s. Neem contact met ons op voor de beste onafhankelijke begeleiding van Tenerife!

Blijf gratis op de hoogte van het laatste vastgoed nieuws in Tenerife met de nieuwsbrief van Seb Leeson & Co. 

Invalid email address
U kan zich ten allen tijde uitschrijven.