Movistar internet: Sinds 2018 kunnen de meeste nutsvoorzieningen in Spanje eindelijk betaald en gedomicilieerd worden vanaf buitenlandse bankrekeningen. De grote uitzondering hierop waren de telecom operatoren, waaronder Spanje’s grootste Telefonica/Movistar. Maar er is ENORM goed nieuws!!! Vanaf nu (september 2021) aanvaardt Movistar ook buitenlandse bankrekeningen voor de domiciliëringen van de internet en telefonie abonnementen!

Gedaan dus met naar alternatieven te (moeten) zoeken als je geen Spaanse bankrekening hebt of wil hebben. Persoonlijk ben ik de mening toegedaan dat dit een zeer goede zet is van Movistar dat hen ongetwijfeld een hoop nieuwe klanten zal brengen.

Let wel: het is door Movistar bevestigd dat voor alle nieuwe Movistar internet klanten er vanaf nu een abonnement kan genomen worden en dat de domiciliëring van de betalingen kan gebeuren op je Belgische of Nederlandse bankrekening.

Voor bestaande Movistar klanten is het wat lastiger, het systeem is nog niet op punt en voor sommige klanten/abonnementen zal er overgeschakeld kunnen worden, voor sommige helaas niet. We hebben echter geen specifiekere informatie gekregen hieromtrent.

Het actuele aanbod van Movistar internet kan je hier raadplegen: https://www.movistar.es/ 

Wil je graag dat wij je nutsvoorzieningen en/of internetabonnement voor je omzetten naar je Belgische of Nederlandse bankrekening? Neem dan contact met ons op en we leggen je graag uit hoe dit kan, zonder dat je hier aanwezig moet zijn, we regelen alles voor je!

Dit wil zeggen dat het laatste struikelblok voor wie nog twijfelde om zijn/haar Spaanse bankrekening te houden of te annuleren definitief verdwijnt, als je Movistar als provider voor je internet abonnement hebt in Spanje. Van goed nieuws gesproken… !

Seb.

www.sebleeson.com