Onderhandelen over de prijs van vastgoed in Tenerife.

Tijdens je zoektocht naar vastgoed in Tenerife heb je vaak al op voorhand bepaald wat je budget zal zijn om te investeren. De barometers voor de prijsbepaling in Tenerife zijn iets subjectiever dan deze in België. Natuurlijk zijn er ook hier schattingen die door makelaars gedaan worden of door onafhankelijke schatters. Maar de “juiste” prijs van vastgoed is op Tenerife toch een heel stuk minder objectief dan in de rest van Europa bijvoorbeeld. Je koopt immers een buitenverblijf, maar ook en vooral… de zon! Dat de prijs van vastgoed in Tenerife dan niet altijd evenredig is met wat je ervoor krijgt is een logisch gevolg. 

Daarom is onderhandelen over de prijs van vastgoed in Tenerife vaak anders dan in België of Nederland.

In eerste instantie verloopt het onderhandelen over de prijs van vastgoed in Tenerife dat je wenst te kopen redelijk gelijklopend met thuis. Er is een vraagprijs en er is wat de huidige marktwaarde ons vertelt dat het pand waard is of zou moeten zijn. Als er hier een groot verschil in zit, dan heb je al meteen een sterk argument om te onderhandelen over de prijs. 

Andere objectieve factoren om te onderhandelen over de prijs van vastgoed in Tenerife zijn bijvoorbeeld dat het vastgoed al lang op de markt te koop staat, dat de prijs regelmatig wordt aangepast of om de zoveel tijd weer door een andere makelaar wordt aangeboden. Allemaal factoren die voor jou als koper in je voordeel gaan spelen tijdens het onderhandelen over de prijs van vastgoed in Tenerife.

Het is ook goed om weten dat de meeste appartementen en huizen hier zeer vaak mét de meubels verkocht worden. Meubels en de inboedel zijn natuurlijk niet gratis en vertegenwoordigen steeds een restwaarde. De verkoper zal hier zoveel mogelijk voor willen krijgen terwijl de koper er zo weinig mogelijk voor zal willen geven. En meteen hebben we nog een onderhandelingspunt gevonden. Wordt het pand met of zonder meubels verkocht en zijn ze in de prijs inbegrepen of niet? Als je bijvoorbeeld de meubels maar niets vindt, kan je altijd een lager bod doen dan de vraagprijs exclusief de meubels.

De gouden tijd om zwaar onder de prijs te bieden is vandaag de dag zo goed als volledig verleden tijd. Verwacht dus geen koopjes te kunnen doen aan pakweg de helft van de marktwaarde, dit is momenteel een utopie. 

Goed onderhandelen over de prijs en de voorwaarden kan stressvol zijn als je het écht wil kopen, en er ook nog andere kapers op de kust zijn. Daarom dat ik hiermee zal afsluiten: indien je het pand echt wil kopen, ga er snel voor, niet te lang wachten en niet té veel van de prijs afbieden!

Blijf gratis op de hoogte van het laatste vastgoed nieuws in Tenerife met de nieuwsbrief van Seb Leeson & Co. 

Invalid email address
U kan zich ten allen tijde uitschrijven.