Het Spaans Testament

Een Spaans testament opstellen is zeker geen overbodige luxe waneer U roerende en/of onroerende goederen bezit in Tenerife of Spanje! De voordelen van een Spaans testament zijn:

  • Keuze erfrecht (België/Nederland/…)

  • Besparen van zorgen voor de nabestaanden

  • Snellere afwikkeling van de erfenis

  • Eenvoudigere afwikkeling van de erfenis

  • Goedkopere afwikkeling van de erfenis

De grote voordelen van het laten opstellen van een testament in Tenerife is dat U uw nabestaanden veel zorgen en geld kan besparen door het Belgische/Nederlandse recht te laten toepassen op uw bezittingen in Tenerife. Uw testament hoeft daarvoor geen inhoudelijke verdeling te hebben van de bezittingen. Het Spaans testament zal dus in dit geval enkel aantonen wie de erfgenamen zijn en welk nationaal recht van toepassing is, in casu België of Nederland.

Het voordeel hiervan is dat de erfgenamen die niet in Spanje wonen of niet de Spaanse taal machtig zijn, hiermee vaak erg gebaat gaan zijn. Het is namelijk zo dat een dergelijk testament ervoor zorgt dat meestal het testament in het land van herkomst niet vertaald dient te worden en ook niet onderzocht dient te worden door de Spaanse notaris. Hierdoor verloopt de procedure dus een stuk sneller en goedkoper. Ook is de vrijheid in verdeling in Spanje ongunstiger dan deze in België of Nederland. Een Spaans testament met de vermelding van de erfgenamen én de vermelding van welk erfrecht van toepassing is, wordt door ons derhalve ten zeerste aangeraden.

Seb Leeson & Co gaat in samenspraak met u uw Spaans testament voorbereiden en laten opstellen door de notaris zodat u en uw nabestaanden extra zorgen bespaard worden! Vul het formulier in per persoon dat een testament wenst op  te stellen en we gaan voor u aan het werk!

FORMULIER INVULLEN
BEGELEIDING-BIJ-AANKOOP-IN-TENERIFE-footer

Blijf gratis op de hoogte van het laatste vastgoed nieuws in Tenerife met de nieuwsbrief van Seb Leeson & Co. 

Invalid email address
U kan zich ten allen tijde uitschrijven.