We kunnen er momenteel niet meer rond. Iedereen is wel op de één of andere manier in aanraking gekomen met de maatregelen van de COVID-19 pandemie. Of het nu in België, Nederland, Spanje of elders is, er is geen ontkomen aan. De maatregelen voor verschillende landen zijn dan ook verschillend, wat wij er ook van denken, ze zijn van kracht en we dienen ze na te leven.

Update Corona Crisis Canarische Eilanden en Spanje: Een aantal belangrijke aspecten die ik graag even aanhaal zijn de volgende: 

– De versoepelingsmaatregelen die ingegaan zijn in Spanje en die de komende weken, voor zover de situatie het toelaat, steeds verder zullen versoepelen in 4 fases, hebben hun positief effect niet gemist. Vele mensen zijn opgelucht dat er al “iets” terug mag. Zo mogen we al terug buitenkomen voor een wandeling of om te sporten, en kunnen de kilo’s die we opgebouwd hebben de laatste weken er hopelijk terug af.

– Er is momenteel nog niet beslist wanneer de Spaanse grenzen terug opengaan, op welke manier en onder welke voorwaarden. De geruchten gaan volop, maar we herhalen dat er nog niets officieel beslist is.

– De vliegverbindingen tussen de Canarische Eilanden zouden weer opengesteld worden eind juni, in fase 4 van de versoepelingsmaatregelen aldus de Canarische President Ángel Víctor Torres.

– De Canarische President Ángel Víctor Torres is echter minder optimistisch als we het hebben over het internationaal toerisme op de eilanden. Vanaf augustus hoopt men terug internationaal toerisme te hebben, of ten laatste tegen september of oktober, zodat we tegen 2021 terug in een normale cyclus kunnen geraken.

– Vanaf morgen, 4 mei, zal het verplicht zijn van een mondmasker te dragen op het openbaar vervoer in Spanje.

– Er zijn nu ook een hoop stemmen die opgaan om het huidige toeristische model (van het massatoerisme met de all-in hotels) te herbekijken en aan te pakken. “Waarom is Canarias geen luxe bestemming?” Is een vraag die vaak terugkomt en waarop men begint over na te denken. Minder toeristen maar die meer uitgeven, minder overnachtingen, elektrische huurwagens, toeristentaks zijn maar een paar bedenkingen of mogelijke koerswijzigingen die geopperd worden. Wat de toekomst brengen zal, zullen we moeten bezien…

Blijf gratis op de hoogte van het laatste vastgoed nieuws in Tenerife met de nieuwsbrief van Seb Leeson & Co. 

Invalid email address
U kan zich ten allen tijde uitschrijven.
Don't miss out!
Subscribe to our FREE Newsletter

Receive top tips, updates about Real Estate in the Canaries and more!

Invalid email address
Give it a try. You can unsubscribe at any time.