Vastgoed kopen in Spanje met een vennootschap

Het is mogelijk om in Spanje met een buitenlands geregistreerde vennootschap vastgoed aan te kopen. De eigenaar van het vastgoed wordt dan ook effectief de vennootschap. We zullen echter een specifieke procedure moeten opstarten hiervoor, om eerst rechtsgeldigheid in Spanje te geven aan uw buitenlands geregistreerde vennootschap. Deze procedure komt bovenop de normale aankoop procedure voor vastgoed in Spanje en is ook van toepassing bij de aankoop van nieuwbouw in Spanje of bij de aankoop van bankbeslagen in Spanje.

Met andere woorden, uw vennootschap dient voorzien te worden van een Spaans BTW nummer en zal tevens jaarlijks een aantal verplichtingen hebben. Jaarlijks zal uw vennootschap een Spaanse fiscale aangifte dienen in te dienen. Deze wordt verzorgd door een boekhoudkantoor/fiscalist waar we mee samenwerken. Op deze manier bent u gerust dat alles geregeld en opgevolgd word ten u niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Hiervoor zullen we de volgende zaken nodig hebben:

  • NIE van de eigenaars/bewindvoerders

  • Oprichtingsakte van de vennootschap. Dit document moet voorzien zijn van een apostille an zal vertaald dienen te worden door een beëdigde vertaler (dit kunnen wij voor u behartigen)

  • Certificaat/uittreksel van het Handelsregister waaruit blijkt wie de bewindvoerders en/of eigenaars zijn, zetel en BTW nummer. Dit document moet voorzien zijn van een apostille an zal vertaald dienen te worden door een beëdigde vertaler (dit kunnen wij voor u behartigen)

  • Bewijs van geldige reden voor deze aanvraag. Dit leveren we door een kopie van het aankoopcontract/compromis af te leveren aan de Spaanse fiscale administratie.

  • Volmacht van de eigenaars/bewindvoerders om de gehele procedure te regelen. Deze volmacht zullen we voor u voorbereiden zodat u deze enkel nog dient te tekenen bij uw notaris. Op deze manier kunnen wij alles voor u regelen op afstand en heeft u geen zorgen.

Vastgoed kopen in Spanje met een vennootschap